Pt-vänlig

Så vad betyder då ”PT vänlig”?

Jo, PT-vänlig kom till på fitnessfestivalens  där en mängd PT testade Formabs och inte bara älskade dem alla den utan sa också att ”den är perfekt för att jobba med klienter i”. I sitt arbete som PT är just kontakten med klient en ytterst viktig del, man vill ”bli ett” med sin klient och leda den till mål den annars själv inte skulle nå. Som PT får man möjlighet att ge sin klient den personliga kontakten under ett helt pass. Pga bänkens alla möjligheter och stabilitet utförs även terapeutisk stretching och allt ger en känsla av professionalism.

Formabs är i sitthöjd och PT kan sätta sig bekvämt på huk och ha direktkontakt med sin klient. Klienten vet vart den har sin PT och är inte ”långt” borta från honom eller henne och det känns tryggt och bekvämt.

Bänk kan med fördel  användas i grupp pass!

PT:n kan också styra intensiteten i arbetet genom att lägga över banden och spänna bandet och släppa efter i takt med att utmattning närmar sig. Vidare till att lämna bandet och lägga handen på ryggen och så att säga hjälpa klienten upp till utmattning.